Thomas Bodström blir ny landshövding – Tilldelas palats i centrala Stockholm

Thomas Bodström. Foto: Frankie Fouganthin/Nyheter Idag
Thomas Bodström. Foto: Frankie Fouganthin/Nyheter Idag
  • Fredag 25 aug 2017 2017-08-25
E-post 1076

STOCKHOLM Regeringen utser socialdemokraten och, den före detta justitieministern, Thomas Bodström till ny landshövding i Stockholm. Bodström tilldelas också Tessinska palatset som bostad i centrala Stockholm. – Det ska bli både spännande och roligt, säger Bodström. 

Socialdemokraten Thomas Bodström har, av regeringen, utsetts till ny landshövding för Stockholm. Bodström var justitieminister under Göran Perssons regeringar, perioden 2000-2006. Detta rapporterar Stockholm direkt. 

– För mig är detta en fantastisk möjlighet att få bidra i arbetet med att utveckla Stockholms län. Det ska bli både spännande och roligt. Som landshövding och chef för Länsstyrelsen ser jag fram emot att samverka med länets kommuner, landsting, myndigheter, näringsliv och civilsamhälle. Jag har bott i flera olika delar av Stockholm och nu ser jag verkligen fram emot att få arbeta med frågor som rör hela länet, allt från integration och bostäder till infrastruktur och idrott, säger Thomas Bodström till Stockholm direkt.

Bodström tillträder uppdraget som chef för länsstyrelsen i Stockholm den 1 november i höst.

Under perioden 1 september till 31 oktober tjänstgör Åsa Ryding som vikarierande landshövdning. Ryding är av regeringen utsedd till tillförordnad länsöverdirektör.

Länsstyrelsen kan jämföras med ett regeringskansli på regional nivå. Länsstyrelserna har många ansvarsområden. Uppdraget är att balansera olika samhällsintressen med varandra i syfte att skapa ekonomisk tillväxt.

Som ny landshövding tar Bodström över posten från Chris Heister, tidigare moderat toppolitiker och rådgivare i Carl Bildsts regering.

Thomas Bodström kommer tilldelas Tessinska palatset i centrala Stockholm.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag