Thomas Mattsson slutar som chefredaktör på Expressen

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 12 jul 2019 2019-07-12
E-post 341

Med i princip omedelbar verkan slutar Thomas Mattsson som chefredaktör på tidningen Expressen efter tio år. – Det är ett jobb man inte vill lämna, säger han i en intervju med den egna tidningen.

Från och med klockan 12 idag fredag är inte Thomas Mattsson längre chefredaktör på tidningen Expressen. Redaktionen kommer tills vidare ledas av Klas Granström som tillförordnad chefredaktör. Samtidigt blir Karin Olsson ställföreträdande ansvarig utgivare.

Beskedet att Mattsson lämnar kom i princip samtidigt som han slutar, något som väcker reaktioner i sociala medier. Veronika Ljung Nielsen på tidningen Norran skriver i en tweet att Mattsson ”måste ha fått råkicken”.

”Ett jobb man inte vill lämna”

Någon direkt förklaring till det hastiga beskedet lämnas emellertid inte av Mattsson. I en intervju med den egna tidningen berättar han att tanken först var att arbeta som chefredaktör i fem år och att det nu gått tio.

– Det är ett otroligt inspirerande jobb. Det är ett jobb man inte vill lämna, säger han också.

I en längre text publicerad i Expressen berättar Mattsson själv om alla framgångarna med tidningen. Dels en rad priser och utmärkelser, men även att mängden läsare har ökat under hans ledning.

”Den som är Expressens chefredaktör ska sträva efter att vara en modig och stridbar publicist som inte sällan söker kontrovers. Jag har gjort mina bästa försök”, poängterar han också.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag