Tidigare S-riksdagsledamot vill bygga lekplatser för vuxna: ”Alla tycker om att hoppa, sparka boll och spela spel”

Foto: Pixabay
  • Torsdag 28 jun 2018 2018-06-28
E-post 245

SOLNA En ledande socialdemokrat i Solna vill satsa på att bygga lekplatser för vuxna i kommunen. Faradj Koliev är tidigare riksdagsledamot och uppger att han blev inspirerad under en resa till San Francisco.

Faradj Koliev är tidigare riksdagsledamot och socialdemokrat. I en artikel i Vi i Solna uppger han att han jobbar på ett förslag för Solna kommun om att bygga lekplatser för vuxna människor.

– Alla tycker om att hoppa, sparka boll och spela spel, säger Faradj Koliev till Vi i Solna.

Idag är lekplatserna i Solna kommun till för barn. Det är något som Koliev tycker borde ändras på. Koliev berättar att han fick idén när han besökte San Francisco.

– Jag vet inte om de beror på att det bor många unga människor som jobbar inom it-sektorn i området, men där har de i alla fall byggt lekplatser för vuxna. De var snyggt gjorda och tog inte så mycket plats. En studsmatta behöver inte ta så mycket plats om man bygger rätt, berättar Faradj Koliev.

Koliev framhäver de hälsofrämjande aspekterna med att leka och ha en stimulerande utemiljö. Han menar även att lekplatser för vuxna skulle kunna skapa mötesplatser där olika grupper kan träffas och fördomar kan övervinnas.

Förslaget har Koliev skickat som en interpellation till tekniska nämndens ordförande i Solna kommun.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag