Tidningen Metro har miljonskulder hos Kronofogden – hyresvärden vill sparka ut dem

Foto: Wikipedia
  • Fredag 8 mar 2019 2019-03-08
E-post 1156

Närmare nio miljoner kronor i skatteskulder finns registrerade hos Kronofogdemyndigheten och ytterligare åtta ansökningar om betalningsförelägganden om totalt 1,3 miljoner kronor är inskickat till myndigheten avseende Metro Media House. Det berättar tidningen Medievärlden.

Det krisar ekonomiskt för tidningen Metro som har närmare nio miljoner kronor i skuld till Skatteverket, skulder som nu finns registrerade hos Kronofogden. Men det stannar inte där, enligt Medievärlden finns ytterligare åtta ansökningar om betalningsförelägganden som, om de är korrekta, kommer öka på skuldberget med 1,3 miljoner kronor.

Medievärlden har talat med tidningens verkställande direktör Christen Ager Hanssen som säger att det pågår en nyemission för att få in kapital.

– Custos investerar i bolaget genom en nyemission, och vi har pratat med Skatteverket om det, säger han till Medievärlden.

Har inte betalat hyran i tid – uppmanas lämna lokaler på Regeringsgatan

Det är inte bara skatteverket som har problem att få betalt från Metro. Tidningens hyresvärd Alecta har ansökt om en stämning avseende hyra av lokaler på Regeringsgatan som inte betalts i tid. Det berättar tidningen Sak och Liv som även redovisar att Metro skulle betala hyror om 2,4 miljoner redan i december avseende första kvartalet i år.

Den 23 januari, alltså nästan en månad efter att hyran skulle varit betalt, delgavs Metro en uppsägning av hyreskontraktet på grund av obetald hyra. Därmed yrkar Alecta även att Metro ska flytta ifrån lokalerna de hyr.

Medievärlden har talat med Danor Ghersinich som är ansvarig för Alectas fastigheter i Stockholm.

– Metro har under en längre tid varit sena med hyresinbetalningar och det här är standardrutinen när en hyresgäst inte betalar hyran. Den gäller oavsett vilken fastighet och vilken hyresgäst, säger han.

Enligt Ager Hanssen handlar det i själva verket om en åsiktsskillnad mellan Metro och Alecta, varför de hållt tillbaka hyran då de ”sett massa felaktigheter som vi vill diskutera”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag