Tiggarlägret under attack – en uppges skadad

  • Söndag 1 Nov 2015 2015-11-01
E-post 301

MALMÖ En person uppges ha skadats när ett knallskott kastades mot de vänsteraktivister som under eftermiddagen och kvällen demonstrerar utanför tiggarlägret på Industrigatan. – Det är en bil som har passerat och har kastat ut ett knallskott precis utanför ingången, säger ett ögonvittne till Nyheter Idag.

Knallskottet ska ha kastats mot demonstranterna omkring tjugo i tio på kvällen, men uppgifterna om den skadade personen är än så länge knapphändiga.

– Det senaste jag har i min rapport är att det eventuellt är en man som blivit skadad, säger presstalesmannen Kim Hild till Nyheter Idag.

– Jag vet inte hur allvarligt och inte så mycket mer än så.

Ett ögonvittne berättar för Nyheter Idag att knallskottet kastades från en förbipasserande bil.

– Det är en bil som passerat och har kastat ut ett knallskott precis utanför ingången så det är fullt pådrag med polis och ambulans och räddningstjänst, säger vittnet.

Enligt personen vi pratar med är det däremot ingen som har skadats.

– Nej, inga fysiska skador.

Enligt Hild ska polisinsatsen avvecklas under kvällen och polisen kommer inte vara på plats under natten för att bevaka lägret.

– Vi gör en bedömning hur läget är och behöver vi åka vi dit så kommer vi göra det. Jag tror inte det kommer röra sig om någon bevakning, det kommer det inte göra, men blir det hätsk stämning så åker vi dit, säger hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag