Tim Pool: ”Lita inte på svensk media!”

  • Torsdag 9 mar 2017 2017-03-09
E-post 3087

CHICAGO I sitt senaste Youtubeklipp om Sverige säger den amerikanska krigskorrespondenten Tim Pool rakt ut att man inte bör lita på svenska medier. – Det är synd att media har ljugit så mycket om vad som händer att ingen längre litar på dem, säger Tim i sitt Youtubeklipp.

Den amerikanska krigskorrespondenten Tim Pool kom till Sverige för att undersöka om det var så illa ställt som USA:s president Donald Trump och hans sympatisörer hävdade. Enligt Tim hade Trump tekniskt rätt angående Sverige.

– Trump sa att Sverige upplever problem de inte trodde var möjliga, och jag måste erkänna, så är det.

Tim Pool spenderade cirka två veckor i Sverige och dokumenterade sin vistelse utförligt på sin Youtubekanal. I sitt senaste Youtubeklipp talar han om hur en integrationspolitik präglad av valfrihet leder till att invandrare samlas i samma områden och att det försvårar integreringen. Tim menar att den gängrelaterade brottsligheten inte har ett direkt samband med flyktingar men att ökade sexbrott, primärt de som begås av att män i grupp ger sig på kvinnor, är en ny form av brott som Sverige fått till följd av flyktingar. Som exempel nämner Tim festivaler och badhus.

– Sverige har ett kulturellt problem som gör det väldigt svårt för dem att prata om det här. För det första är svenskar rädda för att prata om det för de är oroliga att bli utstötta och kallade rasister.

Tim upprörs över hur svenskar upplever ett socialt stigma kring frågan och berättar att väldigt många hört av sig till honom men bett om att få vara anonyma i rädsla för repressalier.

– Vi var tvungna att dölja identiteten på en psykolog, vilket är väldigt konstigt enligt mig.

Tim irriterar sig på hur vi i Sverige hellre diskuterar ordval än problem och som exempel på det problemet tar han termen no-go-zoner.

– När det gäller att lösa problemen tenderar folk i Sverige att hellre vilja diskutera semantik, ords innebörd.

– Istället för att prata om de här områdena kommer man bara säga ’det finns inga no-go-zoner’, vilket är fel”

Lita inte på media!

– Om någon skulle fråga mig ’kan man lita på Media i Sverige?’ kommer jag personligen svara rakt ut nej!

Som exempel nämner han hur den statliga televisionen SVT översatt ”right-wing-supporter”, högersympatisör, till ”högerextremist”.

– De refererade till honom  som högerextremist, något jag inte sa!

Han nämner hur programledaren för SVT:s Opinion Live, Belinda Olsson, inte översatte vad Tim faktiskt sa utan istället talade om för alla att polisen inte höll med Tim om hans version. Polisen Belinda refererade till var en presstalesperson som inte befann sig på plats med Tim i Rinkeby.

– Jag deltog i ett program kallat Opinion Live där de frågade mig vad som hände i förorten Rinkeby, jag förklarade för dem att polisens utlåtande var inkorrekt, istället för att översätta vad jag sa till svenska sa programledaren bara att polisen bestred vad jag påstod. För att bli lite mer specifik gällande just Rinkebysituationen, polisens presstalesperson sa att jag tog fram en kamera och började filma ett gäng unga personer, när det i själva verket var Emily som filmade. Hon sa sedan att jag följde efter ett polisfordon ut från Rinkeby. Nej, ni kan se i min video att polisen följde mig.

– Men media fortsätter ändå pliktroget följa regeringens och polisens linje, detta trots att det enda du behöver göra är att titta på min video för att se att polisen inte gjorde en korrekt bedömning av som hände. Min video bekräftar min story, så återigen om du hade frågat mig hade jag svarat att media är väldigt oärliga.

Tim går därefter in på att svensk media anser sig ha ett moraliskt ansvar vilket lett till att de utelämnar detaljer i sin rapportering. Det har, enligt Tim, i sin tur lett till att allt fler söker sig till alternativa mediekanaler eftersom allt fler känner att de inte kan lita på etablissemanget. Tim är väldigt kritisk till hur svensk media, i rädsla för att spä på rasism i samhället, undviker att tala om invandrares brottslighet och att resultatet därmed blir att allt fler svenskar blir misstänksamma mot etablissemanget och därför vänder sig till Sverigedemokraterna.

– De flesta skulle nog inte förvänta sig att se unga män omringa barn, killar och tjejer och sexuellt ofreda dem men de här brotten sker. Det är en liten grupp personer som begår dessa övergrepp och de allra flesta flyktingar verkar det gå bra för och de försöker! Det är synd att media har ljugit så mycket om vad som händer att ingen längre litar på dem. Nu tror folk att alla flyktingar är dåliga, att alla invandrare är dåliga, när det i verkligheten sker riktigt grova brott, det finns gängkriminalitet, man behöver vara ärlig med det, men det är inte varenda invandrare eller flykting som begår detta!

Tim avslutar med att säga att det verkar som om alla har lite fel om situationen i Sverige och att sanningen snarare ligger någonstans i mitten. Tim kommer eventuellt släppa fler videos från hans tid i Sverige där han för övrigt träffade Nyheter Idags medarbetare Chang Frick, något du kan se på Tims Youtube-kanal.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag