Tinos bok sålde slut direkt: ”Precis som flyktingkrisen är vår ursäkt att vi var naiva”

Sex dagar, sen var boken slutsåld.
  • Torsdag 9 feb 2017 2017-02-09
E-post 2428

STOCKHOLM Det tog inte mer än sex dagar från releasen av Tino Sanandajis bok ”Massutmaning” till dess att första upplagan av böcker var slutsålda. Sanandaji skriver på Facebook att ”Massutmaning” blev en ”tryckutmaning” och lovar att nya böcker är på väg. ”Precis som flyktingkrisen är vår ursäkt att vi var naiva och omöjligen kunde ha förutspått detta”, poängterar han.

Det tog ingen lång stund förrän nationalekonomen Tino Sanandajis bok ”Massutmaning” toppade försäljningen online hos återförsäljarna Bokus och Adlibris. Och redan efter sex dagar från release står det klart att boken sålt slut. I ett inlägg på Facebook berättar Sanandaji att en ny upplaga om 10 000 böcker ska tryckas.

”Den entusiastiska responsen på Massutmaning har nu lett till en tryckutmaning”, skriver han.

Stor efterfrågan hos biblioteken

När Nyheter Idag kontrollerar hemsidan hos Stockholms stadsbibliotek har inte mindre än 68 reservationer inkommit på boken. Men många bibliotekskunder kommer få vänta länge innan de kan läsa boken, endast två böcker kommer biblioteket köpa in. Liknande trend syns hos fler bibliotek, exempelvis i Göteborg står 78 bokningar i kö när Nyheter Idag kontrollerar på torsdagskvällen.

Samtidigt har ingen bokhandlarkedja tagit in boken i sitt sortiment i de fysiska butikerna. För den som vill beställa boken under tiden tryckeriet arbetar med att producera nya exemplar går det bra att beställa den på Sanandajis hemsida.

”Precis som flyktingkrisen är vår ursäkt att vi var naiva och omöjligen kunde ha förutspått detta”, kommenterar Sanandaji om att boken redan sålt slut.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag