Tio misstänkta muslimska terrorister gripna – planerade terrordåd som skulle döda ”otrogna”

Genrebild. Foto: Flickr
  • Fredag 22 mar 2019 2019-03-22
E-post 884

TYSKLAND Tio misstänkta muslimska terrorister har gripits av Frankfurtpolisen på fredagen. De gripna planerade att utföra ett islamistiskt motiverat terrordåd med pistoler och ett större fordon och deras mål var ”att döda så många som möjligt”, uppger åklagare i Frankfurt enligt DW.

De tio gripna, som är i åldrarna från 20 till 42, greps under en stor polisinsats under fredagen där 200 poliser gjorde razzior på misstänkta platser i Frankfurttrakten.

Åklagare uppger att de misstänkta nu utreds för att ha planerat ett terrordåd som skulle ”döda så många människor som möjligt”, enligt Daily Mail.

Läs även: Misstänkte Strasbourg-terroristen skjuten till döds

Huvudmisstänkt är en 21-årig man och två 31-åriga bröder. Samtliga har kopplingar till den lokala islamistiska salafistgrupperingen. Samtliga misstänkta har tyskt medborgarskap.

I delstaten Hesse där Frankfurt ligger, finns 4 170 islamister registrerade varav 1650 är salafister, enligt statistik från 2017 uppger DW.

De misstänkta hade enligt FNP redan kontaktat olika vapenförsäljare för att köpa pistoler, hade hyrt ett större fordon att köra och samlat på sig mer än 20 000 euro. Vid polisens razzior hittade man bland annat stora mängder med dokument och datalagringsenheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag