Tioåring påkörd av MC-förare på gång- och cykelväg i södra Stockholm

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 24 aug 2017 2017-08-24
E-post 156

STOCKHOLM Ett tioårigt barn blev under torsdagseftermiddagen påkört av en motorcykel på en gång- och cykelväg i södra Stockholm. Barnet fördes till sjukhus för vård, men MC-föraren smet från olycksplatsen.

Larmet kommer in till polisen strax efter klockan tre på eftermiddagen. Ett tioårigt barn har blivit påkört i närheten av Vårholmsbackarna i förorten Vårberg söder om Stockholm.

– Av en crosscykel står det, säger polisens presstalesman Eva Nilsson till Nyheter Idag men vill inte avslöja barnets kön.

Nilsson berättar att olyckan inträffade på en gång- och cykelväg. En person blir vittne till händelsen och larmar polisen.

– Vittnet tyckte sig känna igen den här motorcykeln, berättar Eva Nilsson.

Barnet förs till sjukhus för vård, men MC-föraren smiter från olycksplatsen. Vittnet får senare syn på MC:n som står parkerad utanför ett företag och misstänker att föraren finns inne i lokalen.

Men polisen lyckas aldrig få tag på MC-föraren som nu misstänks för bland annat vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Det påkörda barnet uppges ha klarat sig undan med förhållandevis lindriga skador, bland annat en benskada och blåmärken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag