Tiotal personer i storslagsmål i trappuppgång: ”Det var zigenarna som vanligt”

Poliser talade med ögonvittnen på platsen. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 26 jun 2016 2016-06-26
E-post 583

STOCKHOLM Ett större slagsmål bröt ut i ett trapphus i den södra Stockholmsförorten Norsborg på söndagen. Enligt polisen var det ett tiotal personer inblandade i vad som beskrivs som en konflikt mellan två familjer i samma trappuppgång. – Någon hade fått en smäll i ansiktet bland annat, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisens Regionledningscentral.

När Nyheter Idag anlände till platsen stod fem till sex polisbilar utanför ett hyreshus i den södra Stockholmsförorten Norsborg. Ungdomar på platsen, som sett delar av bråket, berättar för Nyheter Idag att en man blivit slagen i ansiktet och blödde från näsan. Uppgifterna bekräftas av Albin Näverberg på polisens Regionledningcentral.

– Ingen behövde åka till sjukhus, men en hade skador i ansiktet, säger han till Nyheter Idag.

”Det var zigenarna som vanligt”

Förutom polisbilarna och ett antal poliser som tog vittnesuppgifter från boende i området befann sig även en ambulans på platsen. Flera boende i området vittnar om att de sett, eller i vart fall hört, bråket i trappuppgången. En kvinna som precis skulle hoppa in i en bil på platsen berättar med en suck att det inte är första gången det inträffar bråk.

– Det var zigenarna som vanligt, säger hon till Nyheter Idag.

Polisen har inga uppgifter om upprinnelsen till bråket, men enligt uppgifter från både boende i fastigheten och från Näverberg ska det handla om personer i samma trappuppgång. En av ungdomarna utanför fastigheten uppgav för Nyheter Idag att han uppfattat det som någon form av konflikt mellan två familjer. Det är en bild som bekräftas av polisen.

– Det är familjebråk mellan boende i samma fastighet, säger Näverberg.

När jag talade med folk på platsen beskrevs det som att två familjer bråkat med varandra?

– Ja, det kan man säga. Det är så jag uppfattar det, men det står inte uttryckligen så, säger Näverberg när han läser in sig på ärendet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag