Tiotusentals på flykt undan skogsbränder i Kanada

Foto: Andy Witteman/Twitter
Foto: Andy Witteman/Twitter
  • Tisdag 18 jul 2017 2017-07-18
E-post 2

KANADA Omkring 40 000 människor befinner sig just nu på flykt undan omfattande skogsbränder i kanadensiska British Columbia, skriver Reuters.

Enligt kanadensiska myndigheter rasar just nu ett drygt 20-tal större bränder i provinsen, som ligger i västra delen av landet. Myndigheterna i British Columbia räknar med att situationen kommer förvärras och har därför begärt hjälp från militären för att bekämpa branden och evakuera dem som flyr från lågorna.

För en vecka sedan var antalet skogsbrands­flyktingar 10 000, nu har det antalet fyrdubblats. Australien har erbjudit Kanade hjälp genom att skicka 50 brandmän som ska hjälpa till att släcka skogsbränderna. De australiensiska brandmännen beräknas anlända under morgondagen.

Totalt under den här skogsbrands­säsongen har 188 000 hektar skog brandhärjats. Ingen uppges ha omkommit i bränderna.

Förra sommaren tvingades 88 000 människor lämna sina hem när en större skogsbrand härjade i Alberta, Kanada. De flesta av dem, omkring 60 000, bodde i staden Fort McMurray som evakuerades vid branden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag