Tjeckiens premiärminister spår muslimsk majoritet i Sverige 2065

Andrej Babiš till vänster i bild. Foto: Adam Guz / KPRM (Public domain)
  • Måndag 14 jun 2021 2021-06-14
E-post 490

SVERIGE/TJECKIEN Muslimer kommer att vara i majoritet i Sverige år 2065. Det skriver Tjeckiens premiärminister Andrej Babiš i en artikel i dagstidningen Právo, enligt Svenska Dagbladet.

Artikeln i fråga handlar om migration och Andrej Babiš skriver om Holland och Sverige.

Premiärministern förutspår att en majoritet av Hollands befolkning kommer att vara muslimer år 2044. För Sveriges del tror han att det tar lite längre tid – år 2065 kommer muslimerna att vara i majoritet här enligt Babiš.

– Det är helt fel. Men han vill skrämma människor. För ett år sedan sa han att Belgien skulle få muslimsk majoritet 2040, säger Daniel Prokop, sociolog och forskare vid Karlsuniversitetet i Prag, till Svenska Dagbladet.

Enligt Prokop försöker Babiš måla upp en hotbild kring framtida migrantströmmar för att distrahera folk från inrikespolitiska problem.

– Jag vill inte spela ned problem som kan kopplas till migration. Men detta är absurt, hans prognoser är extremt överdrivna, säger Daniel Prokop.

Läs även: Johannes Norrman om vad som utmärker en sann konservativ: ”Inte böja sig för att vinna sociala poäng”

Läs även: Man rånade ICA och angrep polisbil – ville få fängelse för att komplettera betygen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag