Tjuv ger sig på äldre och barn – polisen lämnar ut signalement

  • Tisdag 2 apr 2019 2019-04-02
E-post 2532

GÖTEBORG Polisen går nu ut med signalement på en tjuv som har härjat i Göteborg sedan flera månader tillbaka. Mannen uppges bland annat ha dåliga tänder och prata svenska med brytning.

Göteborg Direkt rapporterar att polisen varnar för en tjuv som tros ha begått ett flertal stölder under flera månader. Mannen ska ha ringt på hos äldre personer och sagt sig komma från hemtjänsten, eller att han är där för att kontrollera dörr och lås. Efter att ha blivit insläppt har han stulit saker från bostaden.

Mannen ska även ha tagit kontakt med barn utomhus och sagt att han känner deras föräldrar, för att sedan be om att få följa med barnen hem. Brotten har främst ägt rum på eftermiddagarna i stadsdelarna Högsbotorp, Flatås, Olskroken, Kärralund och Lunden.

– Utifrån tillvägagångssättet och signalementen vi fått in tror vi att det rör sig om bara en gärningsman men helt säker kan man inte vara, säger kommunpolis Niklas Svensson till Göteborg Direkt.

Lyssna: Nyheter Idag-podden: ”Nu ska C driva sin stollighets-migrationspolitik genom S”

Nu vädjar polisen om tips från allmänheten, och mannen beskrivs som följande: 20–30 år, 170–180 cm lång, smal kroppsbyggnad, smalt ansikte, något mörkare hy och mörka ögon, kortklippt svart hår och mörk skäggväxt. Han pratar svenska med utländsk brytning.

Ett utmärkande drag hos mannen är att han har dåliga tänder som beskrivs som smutsiga och gula, och några tänder kan saknas. Han klär sig i mörka kläder och har vid flera tillfällen burit en mörk basebollkeps. Den som känner igen mannen på signalementet kan höra sig till polisen på 114 14.

Läs även: Blågröna styret i Stockholm vill ha ”Kärleksträd” mot hat – kostar 300 000 kronor

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag