Tjuvar bröt sig in i polishus

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 3 dec 2021 2021-12-03
E-post 409

KRISTIANSTAD Tjuvar har brutit sig in i polishuset i Kristianstad och bland annat stulit datorer. Larmet utlöstes inte och polisen visste först inte vad som hade hänt, rapporterar Kristianstadsbladet.

Det var söndag kväll som tjuvarna tog sig in i polishuset genom att krossa ett fönster. Senare upptäckte en väktare på tågstationen att två kända kriminella hade kommit över en polisbricka.

Väktaren tog polisbrickan till polishuset, och det var först då som polisen insåg att man hade haft inbrott i sina egna lokaler.

Lokalpolisområdeschef Anders Olofsson säger till Kristianstadsbladet att tjuvarna var inne i ett kontor där utredare sitter. Larmet utlöstes inte och det är oklart varför tekniken fallerade.

– Vi ser oerhört allvarligt på detta. Polishuset ska ha ett högt skalskydd med fungerande larm. Men någon typ av tekniskt fel har gjort att larmet inte utlösts, säger Anders Olofsson.

Gärningsmännen fick med sig bärbara datorer och datorutrustning.

– Det är inte något man har nytta av för det går inte att komma in i datorerna, säger Olofsson.

Tjuvarna kom även över den nämnda polisbrickan och eventuellt ett passerkort. Anders Olofsson vill inte uttala sig om vilka som kan ligga bakom inbrottet.

Läs även: De lurades på allt de ägde – nu döms bedragaren

Läs även: Socialdemokrat frias i hovrätten – inte brottsligt att ta ned andras valaffischer

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag