Tjuvar klädde ut haj till spädbarn – stal från akvarium

Hornhajen kläddes ut till ett spädbarn. Foto: Cymothoa exigua/Wikimedia
  • Torsdag 2 aug 2018 2018-08-02
E-post 30

TEXAS En hornhaj stals från ett akvarium i Texas i en fräck kupp där tre tjuvar klädde ut hajen till ett spädbarn. Hela kuppen spelades in av akvariets övervakningskameror, och tjuvarna kunde gripas av polis. 

Sky News rapporterar om det fräcka kuppen i San Antonio, Texas. Två män och en kvinna besökte akvariet, där besökare tilläts klappa olika fiskar i ett öppet akvarium. Bland annat hornhajen ”Miss Helen”, som tjuvarna snabbt lyfte upp ur akvariet, lindade in i en filt och lade ned i en barnvagn. Allting fångades på akvariets övervakningskameror.

Trots att personal konfronterade tjuvarna, lyckades de ta sig från platsen. Men tack vare tips från allmänheten kunde polisen gripa två misstänkta, och återbörda ”Miss Helen” till akvariet. Hajen var i gott skick när den återkom till akvariet. Den huvudmisstänkte, en 38-årig man, hade förvarat hajen i ett eget privat akvarium, tillsammans med ett flertal andra fiskar och marina djur.

”Han visste mycket väl vad han gjorde”, kommenterade San Antonios polischef Joseph Salvaggio till en lokal tv-station. ”Han höll hajen vid liv, och fick den till och med att trivas”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag