Tjuvar stal hela skolan

Bild: Google maps
  • Torsdag 3 nov 2022 2022-11-03
E-post 77

Efter att knarklangande gäng och vandaler fått en skola i Kapstaden i Sydafrika att stänga, började de kriminella stjäla själva skolan. Tegelsten för tegelsten revs lokalerna ned och såldes vidare tills betonggolven är det enda som återstår av skolan. 

Tjuvar har stulit en hel skolbyggnad i Kapstaden, Sydafrika, rapporterar Metro UK. Det handlar om Uitzig Secondary School som stängde 2019.

Efter stängningen började tjuvar demolera byggnaden för att sälja delarna. Allt från tegel till fönster, tak och toaletter plockades bort av tjuvarna och såldes vidare på svarta marknaden.

Skolan ska ha stängts på grund av att knarklangande gäng tog över området och skrämde studenter.

– Vi hade säkerhetsvakter och taggtråd men gängen och vandalerna fortsatte komma in och hota lärarna och till och med vakterna, säger en talesperson för Western Capes utbildningsdepartement.

– I slutändan betalade vi så mycket för reparationer för att hålla igång skolan att det blev meningslöst och dränerade resurser från våra andra skolor.

Men när själva skolverksamheten flyttades, började de kriminella riva och stjäla själva byggnaden.

– Jag skämtar inte när jag säger att dagen efter skolan stängde flyttade tjuvarna in och stal skolan sten efter sten, fönster efter fönster tills allt var borta, säger en tidigare vaktmästare.

– Det var ingenting kvar förutom betonggolven där byggnaderna en gång stod. Nu är det bara en nedgången plats där dåliga människor hänger, fortsätter han.

Läs även: Stal askan efter svärmor – tänkte sälja för att köpa heroin

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag