Tog selfie på motorvägen – körde ihjäl motorcyklist

Bild: Public Domain/Egor Vikhrev/Unsplash
  • Måndag 19 feb 2024 2024-02-19
E-post 0

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död sedan hon kört ihjäl en tysk motorcyklist på E4 vid Bergby utanför Gävle, rapporterar Gefle Dagblad.

Det var i augusti förra året som kvinnan körde rakt in i en köbildning som uppstått på motorvägen på grund av vägarbete, enligt vittnesuppgifter utan att sakta ned.

Hon körde rakt in i en motorcyklist, som slogs av sin motorcykel och flög flera meter innan han kraschade ned i asfalten och avled.

Den första polispatrullen på plats beskrev i ett PM att motorcykeln var totalt sönderkraschad och att ett blodspår ledde fram till en livlös kropp, som även hade en stor mängd blod runt huvudet.

Den misstänkta kvinnan beskrevs som att hon var ”i upplösningstillstånd och gråter hysteriskt”. Hon påstod att hon ”skulle bara trycka på radion” och att hon ”höll inte på med mobilen i alla fall”.

Men den tekniska utredningen av hennes mobiltelefon visade emellertid att flera sociala medie-appar hade öppnats och stängts precis innan olyckan. Kvinnan tog även en selfie som hon sms:ade till en vän med ett meddelande om att hon kör och halvsover.

Rättegången hålls den 7 mars, och enligt åklagaren ska kvinnan gjort sig skyldig till brott genom att ”ägna sin uppmärksamhet åt sin mobiltelefon” istället för trafiksituationen.

Kvinnan nekar till brott.

Läs även: 11-åring ihjälkörd – gängkriminell gripen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag