11-åring ihjälkörd – gängkriminell gripen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 8 jun 2023 2023-06-08
E-post 0

En 11-årig pojke har avlidit efter att ha blivit påkörd av en bil i Märsta norr om Stockholm på onsdag kväll. En man i 25-årsåldern greps på plats, och enligt uppgift till Aftonbladet tillhör mannen ett kriminellt nätverk.

Den gripne mannen misstänks för  grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till annans död.

Pojken blev påkörd när han färdades på cykel i området Valsta. Polisen larmades om olyckan klockan 19.08, och 11-åringen togs till sjukhus med ambulanshelikopter. Senare på kvällen meddelade polisen att pojken avlidit av sina skador.

Flera personer samlades vid olycksplatsen där tumultartade scener utspelade sig. Enligt uppgift till Aftonbladet tvingades polisen använda pepparsprej mot personer ur folksamlingen.

– Det är mycket folk och känslor. Frågan nu är om de är vittnen eller om de kommit dit efteråt. Det kommer att bli viktigt att ta reda på vad de sett eller hört för att utreda det här, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Aftonbladet.

Enligt Expressen har den misstänkte mannen i flera år haft en ledande position i Märstanätverket, och har förekommit i flera utredningar om grova brott.

Läs även: Körde ihjäl äldre man och släpptes fri – misstänks nu för mordförsök på poliser

Läs även: Ihjälkörd efter misstänkt gruppvåldtäkt – fyra gripna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag