Tokhånas: Svenska institutet håller seminarium om hur man förbättrar social dialog i Almedalen

  • Lördag 1 jul 2017 2017-07-01
E-post 597

SVERIGE Svenska institutet meddelar på Twitter att de tillsammans med LO ska hålla seminarium i ämnet ”hur man förbättrar social dialog” i Almedalen. Nu möter de hård kritik på den sociala plattformen. ”Ni borde bjuda in mig. Jag kan berätta hur det kändes när ni listade mig som våldsbejakande nazist”, skriver en twitteranvändare. 

Svenska institutet meddelar på Twitter att de tillsammans med LO ska anordna ett interaktivt seminarium i Almedalen i ämnet ”hur man förbättrar den sociala dialogen”. Flera som kommenterar nyheten på Twitter finner stor humor i att Svenska institutet utger sig för att vara en auktoritet i ämnet social dialog och myndigheten hånas nu i ett stort antal kommentarer.

Tidigare berättade Nyheter Idag att Svenska institutet blockerat tusentals twitteranvändare från att interagera med det statliga twitterkontot. Anledningen till blockeringen var enligt SI att de blockerade kontona ägnat sig åt drev, hot, hat och hets mot migranter, kvinnor och HBTQ-personer. Kontona påstods även ofta ha ”högerextrem och/eller nynazistisk inriktning och hetsa till våld”.

Enligt Svenska Institutet togs blocklistan fram i samarbete med nätsäkerhetsexperten, Vian Tahir. Nyheter Idag har samlat ett axplock av kommentarerna på Twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag