Tokraseri mot Centerpartiets kvoterade jobbannons: ”Fiskar i grumliga vänstervatten”

Gustav Åhlen i Centerpartiet är en av kritikerna. Foto: Privat / Twitter
  • Måndag 20 jul 2015 2015-07-20
E-post 2250

STOCKHOLM Nu rasar borgerliga debattörer kraftigt mot Centerpartiet efter att de jobbannonserar via Rättviseförmedlingen efter en person med annan bakgrund än ”svensk”. ”Vet ej om jag kan vara medlem i Centerpartiet efter det här utspelet”, skriver Gustav Åhlen på Twitter.

Efter att Centerpartiet annonserar efter en junior pressekreterare möter partiet stark kritik på Twitter. Anledningen är att annonseringen sker via Rättviseförmedlingen och annonstexten är skriven ”Vi söker en junior pressekreterare, gärna med annan etnisk bakgrund än svensk”.

Möter kraftiga reaktioner

En av de som rasar mot Centerpartiets nya försök att rekrytera en junior pressekreterare är Gustav Åhlen. Han är ledamot i Centerpartiets nationella HBT-nätverk samt ordförande för CUF Gotland och på Twitter går han ut stenhårt mot det egna partiets rekryteringsförsök.

”Vet ej om jag kan vara medlem i Centerpartiet efter det här utspelet”, skriver han på Twitter.

När Nyheter Idag talar med Gustav Åhlen förklarar han sin kritik mot jobbannonsen. Framför allt handlar det om att Centerpartiet är ett parti emot kvotering och då blir det fel att annonsera såhär, enligt Åhlen.

– Eftersom att vi är ett parti som tydligt har tagit avstånd från tankar kring kvotering är det underligt att vi i det här fallet ser bakgrund som viktigare faktor än kompetens. Vilken trovärdighet kommer partiet nu att ha när det kommer till frågor som kvotering?

– Säg att jag skulle söka det här jobbet. Hur stor är då sannolikheten att jag kommer att få den?

Men det stannar inte där. Åhlen anser att det är att ”fiska i grumliga vänstervatten” och han ger även en känga åt Rättviseförmedlingen, en organisation han själv anser är vänster.

– Jag litar fullt ut på att partiet skulle kunna hitta en bra person utan att fiska i grumliga vänstervatten. Det hade bara gått att skrivit en vanlig anställningsansökan och undvika vänsterorganisationer som Rättviseförmedlingen.

Nyheter Idag söker Centerpartiets presstjänst för en kommentar.

Nedan ser du fler som reagerat mot jobbannonsen på Twitter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag