Tolv bilar och en byggarbetsplats brandhärjades inatt i Högdalen

Här är några av bilarna som eldhärjades i Högdalen. Foto: Läsarbild
  • Tisdag 6 okt 2015 2015-10-06
E-post 854

STOCKHOLM Natten till tisdagen brändes tolv bilar på en parkering i Högdalens centrum. – Vi utgår ifrån att det här inte startat av sig självt, utan att någon ”hjälpt till”, säger Anders Gartér, presstalesman på Söderortspolisen, till Nyheter Idag.

Det var kl 01.00 natten till tisdagen som larmet gick hos Stockholmspolisen, som i sin tur snabbt var på platsen. Parkeringen, som har adressen Harpsundsvägen 79, ligger i anslutning till Högdalens centrum och är belägen mycket nära ett bostadshus.

När polisen kom till platsen fann de att tolv bilar hade antänts och att ytterligare en brand hade anlagts på en byggarbetsplats i närheten. När Nyheter Idag talar med polisen berättar de att bränderna med stor sannolikhet är anlagda.

– Vi utgår ifrån att det här inte startat av sig självt, utan att någon ”hjälpt till”, säger Anders Gartér, presstalesman på Söderortspolisen, till Nyheter Idag.

– Det vanliga är att man använder motorbensin. Hur det är i det här fallet vet vi inte förrän proverna är analyserade, tillägger han.

Sätter ni den här branden i samband med några andra bränder i området?

– Det förekommer bilbränder då och då här, och i andra delar av Söderort, men vi kan inte se någon direkt koppling just nu, svarar Anders Gartér.

Polisen uppger att ett vittne sett två yngre män kasta något mot bilarna på parkeringen och sedan avlägsnat sig från platsen.

– Mycket bättre signalement än så har vi inte eftersom vittnet bara såg dem på avstånd, förklarar Anders Gartér.

Högdalen är ett av de områden i Söderort som regelbundet härjas av bilbränder. Så sent som dagen innan bilbranden på Harpsundsvägen brändes en bil i Fruängen, vilket ligger något till väster om Högdalen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag