Tolv gripna för planer på terrorattack mot fotbolls-EM

Arenan Stade de France i Saint Denis är en av platserna där EM i fotboll spelas. Foto: Wikimedia Commons
  • Lördag 18 jun 2016 2016-06-18
E-post 59

BELGIEN Myndigheter i Belgien har utfört räder mot dussintals hem i en omfattande antiterror-insats som, enligt myndigheterna, krävt ”omedelbart ingripande”. I samband med insatsen har tolv personer gripits och 40 personer tagits in till förhör. Det berättar nyhetsbyrån AP.

Den belgiska åklagarmyndigheten berättar på lördagen att bostäder och garage sökts igenom i 16 olika samhällen, i eller i närheten av Bryssel. Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Enligt samma myndighet har 40 personer tagits in till förhör varav tolv har gripits. Det finns inga uppgifter om att något farligt föremål, som vapen eller explosiva varor, påträffats. Myndigheternas räd mot misstänkta platser har även kunnat genomföras utan incidenter.

Belgien har fortsatt den näst högsta terrorberedskapen, inte minst på grund av terrorattackerna i tunnelbanan och på en flygplats som skakade landet den 22 mars där 32 människor omkom. Flera medier rapporterar att målet för den planerade terrorattacken ska vara fotbolls-EM som just nu pågår i grannlandet Frankrike.

Matchen mellan Belgien och Irland, som spelas under lördagseftermiddagen, pekas ut i synnerhet varför stora folksamlingar är att vänta. I ett uttalande från den belgiska åklagarmyndigheten slås det fast att som ett resultat av utredningen var det nödvändigt med ett ”omedelbart ingripande”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag