Tälten i Solna borta: ”Fick ta ned själva”

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 7 Nov 2018 2018-11-07
E-post 276

SOLNA Det tältläger som ett gäng migranter satte upp på en backe i Solna har nu avhysts av polisen.

Ett 15-tal migranter vräktes från kommunens flyktingboende när deras tvååriga så kallade etableringsperiod löpte ut. Då svarade de med att sätta upp ett tältläger utanför boendet där de enligt medieuppgifter ”tvingades” övernatta.

Men lägret stod på mark där det råder campingförbud, och därför tog polisen bort tälten på onsdagsmorgonen, efter en begäran från kommunen.

– Polisen var där imorse vid 7-tiden tror jag och avhyste tälten, säger Solna stads pressansvarige Rasmus Sandsten.

När Nyheter Idags reporter var på plats vid tältlägret sent på söndagskvällen och tidigt på måndagsmorgonen var tälten tomma. Rasmus Sandsten har inga uppgifter om huruvida migranterna faktiskt har sovit där.

Läs mer: Tältbluffen: Migrantlägret i Solna tomt

Anna Westberg, pressekreterare på polisen, uppger att avhysningen gick lugnt till.

”Det rörde sig om sju tält, och personerna fick ta ned tälten själva”, skriver hon i ett mejl. Rasmus Sandsten bekräftar att Solna stad inte har samlat ihop några tält eller andra tillhörigheter på plats, utan att ”de boende” gjorde det själva.

Samnytt uppger att migranterna lämnat platsen utan att plocka med sig tälten. Man hänvisar bland annat till bilder i DN.

Enligt Anna Westberg har migranterna uppgett till polisen att de sovit i tälten.

Läs även: Ebbas pappa: Graven skändad av illegal invandrare

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag