Tonåring huggen till döds vid sin skola

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 27 maj 2023 2023-05-27
E-post

En tonårspojke i 15-årsåldern blev sent fredag kväll ihjälhuggen i Hammarby sjöstad i södra Stockholm nära den skola han gick på. På lördagen dog ynglingen av sina skador.

Strax efter klockan 11 på fredagskvällen larmades polisen om att en pojke i 15-årsåldern hade påträffats svårt skadad av en privatperson vid stationen Luma i Södra Hammarbyhamnen. Han hade då huggits med vad polisen beskriver som ”ett vasst föremål”.

Pojken fördes omedelbart till sjukhus. Men hans liv kunde inte räddas och vid 12-tiden på lördagen meddelar polisen att tonåringen har avlidit.

En tonårspojke mellan 15-18 år är gripen misstänkt för mord på tonåringen.

– Det är flera vittnessuppgifter om ett bråk vid en hållplats som hjälpte polisen i sökandet efter en misstänkt, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg till SVT.

På lördagen har polisen sökt med hund i området där dådet skedde. En kniv eller annat vapen har än så länge inte hittats kring brottsplatsen.

– Jag kan säga att vi inte ser att det här har någon koppling till den pågående våldsvågen mellan kriminella gäng, säger Landberg till Expressen.

Den avlidne tonåringen gick på Sjöstadsskolan i närheten av där han blev huggen.

– I första hand kommer vi att möta upp på skolan på måndag morgon. Vi kommer att se till att alla får det stöd de behöver, säger den tillförordnade grundskolechefen för Södermalm Peter Bragner till Expressen.

Läs även: Tonårspojke ihjälskjuten söder om Stockholm

Läs även: Ordningsvakt sköts på väg till jobbet – tonåring åtalas för mordförsök

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag