Tonåring misshandlad och rånad av okända gärningsmän i sitt eget hem i Stockholm

Foto: Google Maps/Arkivbild
Foto: Google Maps/Arkivbild
  • Tisdag 4 jul 2017 2017-07-04
E-post 497

En pojke i 15-årsåldern blev under måndags­kvällen misshandlad och rånad av flera okända gärningsmän i familjens bostad i Stureby i södra Stockholm. Pojken skadades så allvarligt vid händelsen att han fick föras till sjukhus med ambulans för vård.

Det var vid kvart i sju-tiden på kvällen som flera förövare trängde sig in i en lägenhet på Tussmötevägen i närheten av Globen i södra Stockholm. De misshandlade en pojke i 15-årsåldern som var ensam hemma i lägenheten vid tillfället och ska enligt initiala uppgifter ha tilltvingat sig ett armbandsur.

– Det är tonåringens mamma som ringer och berättar att det här har hänt, att han är skadad och blöder i ansiktet, berättar Sven-Erik Olsson på Stockholms­polisen för Nyheter Idag.

– Det finns ingenting i händelsen som tyder på att han känner igen de här.

Enligt polisens händelserapport ska det ha varit sammanlagt fem rånare som trängde sig in i bostaden och misshandlade den ensamme pojken. Pojken fördes med ambulans till sjukhus för vård. Det är emellertid något oklart hur brottet kommer rubriceras.

– Patrullen säger att man ska skriva på misshandel och grovt olaga hot, eventuellt rån. Det måste ju vara stöld också eftersom det försvunnit en klocka, säger Olsson.

Anders Nilsson är utredare på en ungdomsgrupp på polisen vid Globen och har nu fått ansvar för att utreda händelsen.

– Det har inkommit till oss idag, berättar han för Nyheter Idag.

Enligt Nilsson är det något oklart exakt vad som hänt i lägenheten och det ska ha funnits fler på platsen än den tonårige pojken.

– Vi försöker reda ut vad de har blivit utsatta för och om de blivit utsatta för något. Vi har inte hunnit prata med alla än och kontakta dem, därför är det lite vagt, säger han.

Det ska inte ha varit någon fest i lägenheten vid tillfället för brottet och förövarna ska enligt honom vara okända.

– Men vi har ett signalement på gärningsmännen, säger Anders Nilsson.

Är det ett signalement ni går ut med?

– Inte i nuläget. Vi vill först prata med dem som varit på platsen och framför allt gå via föräldrarna så det inte blir helt fel väg.

Trots det spektakulära och grova rånet säger Anders Nilsson att allmänheten inte ska oroa sig för att rånare slår till mot de egna barnen i hemmet när man själv inte är hemma.

– Det är inte vanligt att sådana här saker sker, man kan inte garantera något men jag bedömer det inte som att allmänheten behöver vara orolig, säger han.

Är du orolig för att du eller din familj ska utsättas för rån i ert eget hem?
1828 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag