Tonåring sköts på pizzeria i Malmö – mördare flydde på cykel

Foto: Läsarbild
  • Söndag 10 Nov 2019 2019-11-10
E-post 415

MALMÖ En tonårig pojke dog och en jämnårig pojke vårdas för livshotande skador efter att mördare sköt ner ynglingarna inne på en pizzeria i stadsdelen Möllevången i Malmö på lördagskvällen, rapporterar Expressen. Två misstänkta gärningsmän flydde från platsen på cykel och jagas nu av polisen, uppger Sydsvenskan.

Lördagskvällen blev ett svart kapitel för Malmö. 21.03 larmades polisen till en pizzeria vid Möllevångstorget efter skottlossning.

Inne på pizzerian hade två pojkar i 15-årsåldern suttit när gärningsmän på cyklar hade stannat till utanför och genom fönstrena skjutit ynglingarna, enligt uppgifter till Expressen.

Den ene tonåringen fick hjälp av polis och senare ambulans att ta sig till akuten. Hans liv stod inte att rädda. Den andre ynglingen fördes till akuten i privatbil, han vårdas för livshotande skador enligt Aftonbladet.

Fem eller sex skott avlossades enligt vittnesuppgifter till Sydsvenskan som också uppger att två misstänkta gärningsmän setts lämna platsen på cykel. En cykel hittades senare slängd en kilometer bort och har omhändertagits av polisen för teknisk undersökning.

Polisen har inte gått ut med några uppgifter om mordet på pizzerian har kopplingar till konflikter mellan kriminella nätverk. 31 oktober mördades en kriminell ledarfigur i Malmö. Det var ett mord som polismästaren Stefan Sintéus erkände att han var rädd för skulle hända.

– Det här var en skjutning och ett mord som vi har varit rädda för i de kriminella kretsarna, sade han till SVT.

Enligt uppgifter till Expressen tror polisen att fler personer inblandade i de kriminella nätverken kan skjutas som hämnd.

Pizzamordet var inte det enda grova våldsbrottet i Malmö på lördagen. Några minuter innan skjutningen hade en bil sprängts sönder i västra delarna av Malmö, ingen människa skadades.

Strax efter midnatt, vid 00.47 larmades polis till en busshållplats i Persborg i Rosengård i Malmö. Där hade en kvinna i 25-årsåldern blivit slagen i huvudet med en planka av en man i 20-årsåldern. Kvinnan vårdas för livshotande skador, uppger Region Skåne. Mannen är anhållen misstänkt för försök till mord.

Han är enligt uppgifter till Expressen svårt psykiskt sjuk.

Tidigare under lördagen hade polismästaren Stefan Sintéus meddelat på Twitter att Malmöpolisen tillsammans med ett fastighetsbolag, Malmö stad och Malmö universitet fått pris för ”Sveriges bästa brottsförebyggande arbete”.

Justitieminister Morgan Johansson har inte kommenterat lördagens händelser. Däremot ser han generellt positivt på utvecklingen i södra Sverige enligt en tweet han skrev på torsdagen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag