Tonåring träffad under skottlossning i Uppsala

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 24 jun 2023 2023-06-24
E-post

En 14-årig pojke vårdas på sjukhus efter att ha träffats av eld under en skottlossning i Gottsunda i Uppsala på midsommarafton, rapporterar Dagens Nyheter.

Enligt uppgift till DN har pojken träffats i benet, och polisen tror inte att pojken var måltavla för skottlossningen.

– Det finns uppgifter som tyder på att så inte var fallet. Han ska ha befunnit sig där tillsammans med sin familj, säger Per Bjurström från polisregion Mitt till Dagens Nyheter.

Enligt vittnesuppgifter ska ett stort antal skott ha avlossats.

– Vi har inringare som talar om att de hört mellan 20 och 30 skott. Exakt hur många som avlossats vet vi inte, men det låter som någon form av automateld, säger Mats Länn, vakthavande befäl hos polisen, till Dagens Nyheter.

Även en buss träffades under skottlossningen.

– Eventuellt har det funnits en kvinna på bussen. Men det är oklart. Många personer sprang efter att ha hört skotten, så det är säkert folk som kan ha lämnat platsen, säger Mats Länn.

Händelsen rubriceras som mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Polisen söker efter en eller flera gärningspersoner med hundpatruller och helikopter.

Skottlossningen ska ha skett nära rondellen i Gottsunda centrum, men polisen vädjar om vittnesmål från hela området. Ingen misstänkt är frihetsberövad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag