Tonåringar åtalas för bombdåd i Malmö

Entrén efter explosionen. Foto: Polisen
  • Torsdag 5 aug 2021 2021-08-05
E-post

MALMÖ Två tonårskillar står åtalade för att ha sprängt en så kallad termosbomb i området Lindeborg i Malmö tidigare i sommar.

Enligt åtalet var det den 3 juni som de två killarna utlöste sprängladdningen. Först hade de rekognoscerat på platsen tillsammans. Sedan hade en av dem placerat och antänt bomben vid entrén till ett flerfamiljshus medan den andre höll vakt.

”Explosionen orsakade materiella skador däribland en krossad fönsterruta samt skador kring entrén”, skriver åklagaren.

”Fara för liv och hälsa samt för svår kroppsskada har förelegat för förbipasserande och andra personer i bombens närhet.”

Enligt åtalet har en av killarna erkänt medhjälp till brottet medan den andre säger sig vara oskyldig. De påträffades cirka 350 meter från brottsplatsen några sekunder efter att explosionen ägt rum.

Killarna är ostraffade i Sverige sånär som på en dom för ringa narkotikabrott. Det brott de nu står åtalade för rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Båda är enligt polisens förundersökning födda i Syrien men fick svenskt medborgarskap för några år sedan.

Läs även: Åtal för attack mot busschaufför: ”Du är inte muslim, jag kan göra vad jag vill”

Läs även: Oklart om Ståhl-insändare var allvar eller skämt – chefredaktör har inte läst

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag