Tonåringar knivrånade på mopeder – tvingades skjutsa rånarna

Bild: Flickr
  • Söndag 31 maj 2020 2020-05-31
E-post 3195

LOMMA Under natten till söndagen inträffade två likartade rån i skånska Lomma där fyra gärningspersoner med kniv tilltvingade sig mopeder av målsägande i tonåren.

Klockan 23.40 stoppades en polispatrull av fem ungdomar där en av dem blivit rånad på sin moped av ett gäng på fyra personer som hotade med kniv.

20 minuter senare fick polisen ett samtal från en person som också blivit rånad på sin moped av fyra personer beväpnade med kniv. Mopedägaren och hans vän blev även tvingade att skjutsa gärningsmännen till närliggande Arlöv innan de blev av med mopeden.

– Det finns ju starka indikationer på att det här nog är samma gärningspersoner i båda händelserna. Det är väldigt lika ärenden där det är ett gäng ungdomar som blir bestulna på mopeder i samma by, säger polisens presstalesperson Kim Hild.

– Det finns liknande modus i båda händelserna – att man tilltvingar sig mopederna under knivhot och att de är fyra stycken till antalet. Så det här kommer ju så klart att utredas vad gäller samband.

I fråga om signalement säger Kim Hild att det finns uppgifter om vad förövarna hade på sig och att två av dem var maskerade. Men mer än så vill hon inte berätta om deras klädsel.

– Det brukar vi egentligen inte gå in på. Vi är väldigt intresserade av att vittnena ska höra av sig vad de än har sett, och att inte färga vittnesuppgifterna alltför mycket. Det är därför vi inte går ut så ofta med specifika signalement på kläder och liknande.

Polisen har inte gripit någon misstänkt i fallen som rubriceras som rån och olaga tvång.

Läs även: Emmas dotter sparkades ner av barnligister: ”Fortsatte skrika hora trots att polisen var där”

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag