Tonårsflicka klev av bussen i Linköping igår kväll – våldtogs av okänd man

Foto: David Hall/Faksimil
Foto: David Hall/Faksimil
  • Fredag 11 aug 2017 2017-08-11
E-post 662

LINKÖPING En tonårsflicka utsattes under torsdagskvällen för en våldtäkt efter att hon klivit av bussen i Linköping. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

Flickan tar buss nummer 11 som går klockan 21:35 från Resecentrum i riktning mot Johannelund. När hon kommer fram till en av hållplatserna kliver hon av. Där blir hon överfallen och våldtagen av en man.

– Det som vi kunnat konstatera är att det är i samband med att hon kliver av bussen, säger Tommy Thorngren på polisen i region Öst till Nyheter Idag.

– Det är en okänd man för henne så vi håller på att titta på vad vi kan få fram för fler uppgifter.

Polisen vill inte gå ut med vilken hållplats överfallet inträffade vid. Man vill heller inte gå ut med något signalement på våldtäktsmannen.

– Jag har pratat med ansvarig utredare och hon är bara hörd inledningsvis under natten. Vi har inte hört alla potentiella vittnen så vi har medvetet inte gå ut med signalement för vi vill säkerställa det bättre först, förklarar Thorngren.

Polisen söker nu vittnen och vill komma i kontakt med alla passagerare som åkte med buss 11 som avgick från Resecentrum klockan 21:35.

– Har man varit på den bussen oavsett vilken sträcka man har åkt så kan det vara intressant för polisens del, säger Tommy Thorngren.

Polisen kommer fortsätta arbeta med utredningen av våldtäkten under helgen. Bland annat hoppas man säkra tekniska bevisning från övergreppet.

Den som befann sig på bussen under torsdagskvällen eller tror sig ha uppgifter av värde för utredningen uppmanas höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14 och uppge ärendenummer K992706-17 som referens.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag