Tonårsflicka mördad i drive by-skjutning

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 2 aug 2020 2020-08-02
E-post

STOCKHOLM En tonårsflicka fördes till sjukhus efter att ha blivit skjuten vid Shells bensinmack i Hallunda i Botkyrka kommun söder om Stockholm tidigt på söndagsmorgonen, rapporterar Aftonbladet. Flickan avled senare. En förundersökning om mord pågår meddelar polisenExpressen uppger att flickan inte var måltavlan för attacken.

Det var vid 03.30-tiden som polisen åkte till Shells bensinmack i Hallunda.

– Personer hade hört smällar och att det verkade som att det fanns en skadad person. När vi kom dit hittade vi en skadad person som har förts till sjukhus, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg till Aftonbladet.

Hennes kollega Eva Nilsson berättade under morgonen för Nyheter Idag att polisen inlett en förundersökning om försök till mord. Flickan har nu avlidit av sina skador och nu gäller förundersökningen mord.

Ett anonymt poliskonto kommenterar på Twitter.

”Detta är en tragedi, katastrof och ett misslyckande från samhällets alla håll och kanter då en ung människa omkommer pågrund av allt daltande.”

Området kring Pizza Hut och McDonald’s nära Shell spärrades av under söndagsmorgonen medan polisen gjorde en brottsplatsundersökning.

Enligt källor till Aftonbladet är det en tonårsflicka som blivit skjuten vid en drive by-skjutning – att en bil svängt förbi och skott snabbt avlossats –  vid macken. Vad bakgrunden till skjutningen är är oklart. Enligt uppgifter till Expressen var flickan inte målet för attacken.

– Det är fortfarande ingen gripen så vi jobbar på olika sätt för att komma framåt med det här ärendet och hitta de skyldiga eller den skyldige och samla in information, säger Anna Westberg till Expressen.

Hallunda/Norsborg tillhör de förorter som pekats ut av polisen som särskilt utsatta. Det innebär bland annat att kriminella har en hög grad av inflytande i området. Området är segregerat, med många boende med invandrarbakgrund och hög arbetslöshet.

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag