Tonårsgäng tvingade sig in på tjejfest – misshandlade föräldrarna

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 1 feb 2020 2020-02-01
E-post 2130

HALMSTAD Fyra tonåriga pojkar trängde sig in på en tjejfest och hotade flickorna med pistolliknande föremål. När föräldrarna kom hem blev de misshandlade av gänget, som senare greps av polis på en buss.

Fyra tonåriga pojkar, 13 – 17 år gamla, tvingade sig på fredag kväll in på en tjejfest i ett hus i Harplinge. En av pojkarna ska ha hotat flickorna med ett pistolliknande föremål, skriver Expressen.

– Det var åtta tjejer. Plötsligt kom då de här pojkarna som var oinbjudna. När de försökte ta sig in blev det bråk, säger pressinformatören Thomas Fuxborg till Expressen.

När föräldrarna till flickan som bodde på adressen kom hem blev de misshandlade av tonårsgänget. Mamman ska ha fått ett knytnävsslag i ansiktet och pappan ska ha blivit nedslagen och sparkad enligt uppgifter från polis.

Läs även: Tonåring fördes till sjukhus efter att ha rånats på matlåda

Polisen larmades om misshandeln vid 23.20 på kvällen och kunde snart gripa tonårsgänget på en buss. Vid gripandet beslagtogs en kolsyrepistol som gömts bakom ett säte i bussen.

Den yngste i gänget som är 13 år gammal frigavs efter gripandet på grund av sin låga ålder.

– Men en anmälan är skriven och kommer att lämnas över till de sociala myndigheterna, säger Fuxborg till Expressen.

Samtliga fyra misstänks för grovt olaga hot mot grupp, grovt olaga hot mot en person och två fall av misshandel.

Läs även: Tolvårig flicka grovt misshandlad av tjejgäng

Läs även: Pojke misshandlad och rånad av beväpnat gäng

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag