Tonårstjejer anklagas för hatbrott efter överfall: ”De sade att de hatar vita människor”

De tre tonårstjejerna som misstänks för hatbrottet. Foto: NYPD
  • Onsdag 27 jul 2022 2022-07-27
E-post 417

Två mörkhyade tonårstjejer har arresterats av polisen och står anklagade för att ha begått ett hatbrott mot den 57-åriga kvinnan Jill LeCroix i New York. Detta efter att ha slagit LeCroix blodig samtidigt som förolämpade henne för att hon är vit, rapporterar New York Post.

Överfallet ägde rum på en buss i stadsdelen Queens i New York den 9 juli. Tillsammans med en tredje kumpan attackerade de två tonårstjejerna – som är 15 och 16 år gamla – den 57-åriga kvinnan och slog henne så att hon började blöda från huvudet.

– Innan de slog mig sade tjejen med grönt hår: ”Du gillar förmodligen Trump, eller hur?” Jag sade: ”Jag älskar honom”. Jag såg inte vem det var som slog mig först, säger LeCroix till New York Post.

Hon fortsätter:

– Hon med grönt hår sade att hon hatar vita människor och sättet de pratar på, att hon hatar vit hud och sättet deras hud spricker på. Hon sade att hon var ”gangsta”.

Läs även: SVT: Rasism drabbar inte vita personer

Jill LeCroix, som har fem barnbarn, var vid tillfället på väg till sin mamma. Hon säger att hon var den enda vita personen på bussen och att hennes angripare gjorde upprepade anspelningar på hennes hudfärg.

– Hon sade: ”Du kommer att få vad du förtjänar! Alla vita människor kommer att få vad de förtjänar!” Det var galet.

LeCroix hjälptes därefter av andra passagerare på bussen och vårdades senare på sjukhus för sina skador. Hon säger sig vara skakad efter attacken.

– Aldrig i mitt liv har jag attackerats på det sättet. De sade att de hatade vita människor.

Överfallet klassas som ett hatbrott av New York-polisen och två tonårstjejer har nu gripits efter attacken. Den tredje tjejen är fortfarande på fri fot.

Läs även: Åtal för attack mot busschaufför: ”Du är inte muslim, jag kan göra vad jag vill”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag