Topp 10 knasigaste röster i valet – hela listan

  • Lördag 20 sep 2014 2014-09-20
E-post 112

VALET 2014 Nu har Nyheter Idag sammanställt hela listan på de 10 knasigaste rösterna till riksdagsvalet. – Mölndals Byggnadsnämnd till GULAG!, skrev en person på en blank valsedel. Nyheter Idag har inte kunnat nå Mölndals byggnadsnämnd för en kommentar.

Varje val röstar svenskarna på en mängd olika småpartier. Nyheter Idag har sammanställt listan på de mest udda och märkliga ”partierna” som väljarna vill ge förtroende. Vi ger er tio-i-topp-listan på ”partier” som väljare aktivt valt att rösta på.

10. Tengil, 2 röster

En anspelning på allas vår befriare Tengil från boken och filmen Bröderna Lejonhjärta författad av Astrid Lindgren.
Tengil är en slags protofascist som har en förkärlek för drakar och skinande hjälmar. Har helt klart en avsaknad av värdegrund.

9. Planerad kollaps, 2 röster

Kanske nästa uppstickare nu när Miljöpartiet slutat förespråka den förestående apokalypsen för att istället prata skola och klimatångest. Hur ska de planera kollapsen? Redaktionen drar lite läskiga associationer och hoppas partiet hinner kollapsa själv innan de gör verklighet av sin politik.

8. ”script”alert(’l’)”/script”, 1 röst

En lustigkurre som försökt få valmyndigheten att skriva ut detta på sin hemsida. Detta är ett så kallat javascript som innebär att varje gång man går in på sidan så poppar en box upp med bokstaven ”i”. Valmyndigheten gick dock inte på finten vilket hedrar dem.

7. Bronsålderspartiet, 2 röster

Nog för att det finns partier i Sverige som anklagas för att vara efter sin tid och reaktionära, men ingen har tagit det så långt som Bronsålderspartiet gör. Med tanke på det lilla antalet röster får man sluta sig till att deras väljarbas helt enkelt dött ut.

6. Cthulhu, 3 röster

För er som inte hyser ett intresse för amerikansk 1900-tals sekelskiftesskräck kan vi meddela att det är en anspelning på författaren H.P. Lovecrafts skapelse. Bilden ovan säger allt.

5. Tyvärr finns det ingen man kan rösta på i detta jävla hönshus. Tänk om ni politiker kunde bete er, 1 röst

Ska nog ses som en uppmaning mer än en röst på ett politiskt alternativ. Mer kreativt än att blanka i vilket fall.

4. Ted Bundy-partiet, 1 röst

Ett av de mer osmakliga alternativen, hade hamnat högre upp om det inte vore för att den ökända seriemördaren Ted Bundy är död för länge sen.

3. Mölndals Byggnadsnämnd till GULAG!, 1 röst

Ord och inga visor. Nu spekulerar vi vilt men vi gissar att det är från en person bosatt i Mölndal som inte har haft en alltför angenäm kontakt med byggnadsnämnden. OBS spekulationer.

2. Satanistiskt initiativ, 63 röster

Det ”skämtparti” som haft absolut störst genomslag under de två senaste valrörelserna. Seglade upp som en raket i EU-valet som en lyckad parodi på Feministiskt Initiativ samt övriga partier. Och vem kan motstå en valslogan som ”Avveckla, utplåna, förtär”?

1. Onanister mot nato, 1 röst

Den konstigaste kopplingen vi sett. Varför onanister skulle ogilla Nato mer än någon annan är inget vi kan få våra huvuden omkring. Å andra sidan vill vi inte riktigt förstå heller. Vi kan bara konstatera att det är det konstigaste ställningstagandet i valet 2014. Grattis!

Nyheter Idag har sökt Mölndals byggnadsnämnd utan resultat.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag