Topp-sosse i Stockholm avgår efter anklagelser om trakasserier

Foto: Holger Ellgaard / Wikimedia Commons
  • Torsdag 23 nov 2017 2017-11-23
E-post 334

STOCKHOLM Socialdemokraternas stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm, Roger Mogert, avgår efter att han anklagats för trakasserier av kvinnor i partiet.
– Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok och är långt ifrån vad man kunnat vänta sig av en företrädare för vårt parti. Jag har missbrukat det förtroende som givits mig och lämnar därför alla mina politiska uppdrag med omedelbar verkan, säger Roger Mogert

Socialdemokraternas stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm, Roger Mogert, avgår efter att han anklagats för trakasserier av kvinnor i partiet. Det uppger Aftonbladet.

Hans partikollega Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm, tillsatte tidigare en utredning i spåren av #metoo-uppropen.

I samband med Wanngårds utredning har det framkommit uppgifter om Mogert som, enligt Wanngård, tyder på ett beteende och agerande som inte är acceptabelt. Enligt Wanngård ska flertalet kvinnor som hört av sig om Mogert, som påstås ha använt sin maktposition i syfte att komma i kontakt med kvinnor, som i sin tur känt sig utsatta.

Mogert är ledsen för att kvinnorna känt sig utsatta och han vill be berörda kvinnor om ursäkt.

– Mitt beteende de senaste åren har inte varit ok och är långt ifrån vad man kunnat vänta sig av en företrädare för vårt parti. Jag har missbrukat det förtroende som givits mig och lämnar därför alla mina politiska uppdrag med omedelbar verkan, säger Roger Mogert till Aftonbladet.

Wanngård tycker det är rätt att man avgår när man förverkat ett förtroende.

– Vi verkar i en förtroendebransch, och han har brustit i det förtroendet. Då finns det bara en konsekvens av det, och det är att lämna, säger finansborgarrådet Karin Wanngård till Aftonbladet. 

Tidigare i veckan avslöjade DN hur Roger Mogert också åkt taxi för 81 187 kronor sedan 2014, sammanlagt 350 taxiresor. Med på DN:s lista var även Karin Wanngård som åkt taxi för 73 801 kronor sedan 2014, närmare 2000 kronor i månaden. Skattebetalarna fick stå för taxinotorna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag