Topp-sosse om M-utspel: Kan inte mäta invandringens lönsamhet

Foto: Moderaterna/Socialdemokraterna Örebro
  • Fredag 9 feb 2018 2018-02-09
E-post 388

ÖREBRO Under gårdagen gjorde Moderaterna ett utspel om att regeringen måste redovisa invandringens kostnader. Detta har fått den socialdemokratiska kommunstyrelseordföranden i Örebro, Kenneth Nilsson, att reagera. På Facebook skriver han att människor som invandrar från andra länder inte kan mätas i lönsamhet.

Under torsdagen den 8 februari gjorde Moderaterna ett utspel om att regeringen måste redovisa invandringens kostnader. Efter det som Moderaterna kallar för omställning av sin migrationspolitik menar partiet att man måste prata öppet om hur lönsam invandringen faktiskt är.

– Vi har haft en tendens att inte prata om invandringens kostnader. Vi skulle inte låta något annat område öka i kostnader så dramatiskt utan att vi följer upp det, säger moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson, till Dagens Nyheter.

Direkt därpå skrev ordförande för kommunstyrelsen i Örebro, Kenneth Nilsson (S), ett Facebookinlägg där han kritiserar uttalandet.

Nilsson menar att Sverige kan bättre än att mäta flyktingar i termer av lönsamhet. Utspelet upprör Nilsson till den nivå att han uppger att han är stum.

I kommentarsfältet delar många Nilssons uppgivenhet över uttalandet och en person frågar sig vad som egentligen är värst, Sverigedemokraterna eller Moderaterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag