Toppolitikerns make gömmer sig för rättvisan

Bilder ur förundersökningen.
  • Torsdag 15 aug 2019 2019-08-15
E-post 877

GÖTEBORG När maken och sonen i februari skulle hämta politikern på flygplatsen misstänks de ha grovt misshandlat en äldre man på parkeringen och lämnat honom blodig och medvetslös i blötsnön. Nu begär tingsrätten hjälp för att hitta mannen som är gift med den välkända politikern.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om den blodiga händelsen på Landvetters flygplats och toppolitikerns tystnad om vad hon vet om det inträffade.

– De började skrika på honom och hota honom. De var väldigt hotfulla och tog tag i honom. De skrek saker som ”Din jävla idiot”, ”Bögjävel” och ”Jag ska slå ihjäl dig”, uppger ett vittne i förhör.

Läs mer: Skrek ”bögdjävel” och sparkade den liggande 70-åringen blodig – nu åtalas toppolitikerns make och son

I samband med att åtal väcktes i maj skickades åtalet till de tilltalade männen, och efter ett par veckor hörde sonen av sig och bekräftade att han mottagit stämningen varmed han är att anse delgiven. Politikerns make har däremot undvikit kontakt med tingsrätten och hittills inte kunnat delges åtalet.

Nu begär domstolen hjälp från andra myndigheter för att hitta mannen.

Tidigare dömd för kvinnomisshandel

Mannen åtalades 2014 för grov kvinnofridskränkning för att vid upprepade tillfällen ha misshandlat en kvinna som han var sammanboende med, men han dömdes bara för två fall av misshandel av normalgraden och undkom med skyddstillsyn. Han dömdes inte till att betala skadestånd till kvinnan.

Vid den ena misshandeln slog han kvinnan i ansiktet och ryggen med en nyckelknippa, utöver att ge henne ett knytnävsslag i ansiktet, och skall enligt ett vittne även ha skrikit ett rasistiskt tillmäle till kvinnan.

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag