Totalkaos i Miljöpartiet – Här är medlemmarnas raseri mot partiledningen

Milijöpartiet möter mycket hård kritik på Facebook. Foto: Pressbild / Fredrik Hjerling samt Faksimil Facebook
  • Onsdag 25 nov 2015 2015-11-25
E-post 754

SVERIGE Kritiken är stenhård efter att Miljöpartiet gått med på att genomdriva en radikalt tuffare politik för asylflyktingar. Nu hotar en lång rad medlemmar och sympatisörer att vända partiet ryggen. ”Hej Miljöpartiet! Jag undrar hur jag går till väga för att säga upp mitt medlemsskap i partiet?”, frågar en person på Miljöpartiets Facebooksida.

Tisdagens presskonferens med Åsa Romson (Mp) och statsminister Stefan Löfven (S) kom att bli högst dramatisk. Regeringens nya linje innebär en kraftigt minskad asylinvandring och förslagen som presenterades var inte helt olika den politik som Sverigedemokraterna länge efterfrågat.

Vid ett tillfälle var presskonferensen så pass ansträngd att Romson fick kämpa med att hålla tillbaka gråten i halsen när hon skulle svara på en fråga om hur medlemmar i hennes eget parti kommer hantera den här nya linjen.

Kaoset i Mp: ”Hur går jag tillväga för att säga upp mitt medlemsskap”

Miljöpartiets Facebooksida vittnar om ett kokande missnöje med den nya linjen. Efter gårdagens presskonferens har kritik och fördömanden haglat in och Nyheter Idag har tagit en närmare titt på vad missnöjda väljare och medlemmar öppet skriver till partiet.

”Hej Miljöpartiet! Jag undrar hur jag går till väga för att säga upp mitt medlemsskap i partiet? På hemsidan hittar jag bara information om hur man blir medlem”, skriver en person som inte längre vill vara med.

”Ett riktigt sorgligt beslut som har fattats! Sedan när blev Sverige ett land som stänger människor i nöd ute? Jag skäms, och känner sorg i hjärtat! Det här är inte längre ett land jag är stolt över”, lyder en av reaktionerna.

”Ja vad gör man inte för att få sitta kvar vid köttgrytan. Patetiskt. Ni är inte ett skit bättre än SD bara så ni vet men nu har ni ju även i handling visat detta. SKÄMS”, skriver en missnöjd person.

Får beröm från SD-sympatisörer

Det är i skrivande stund flera hundratals kommentarer som uttryckts på Miljöpartiets Facebooksida. Men det är inte alla som är kritiska, många SD-sympatisörer är också delaktiga i kommentarsfältet och hos den gruppen råder det blandade reaktioner. En del raljerar och undrar om Miljöpartiet nu ska kallas för ett främlingsfientligt parti.

Samma linje går igen hos vissa kritiker också, där någon föreslår att partiet ska kalla sig ”Miljöpartiet de bruna”. Men det finns även de som berömmer Miljöpartiet och tycker det är bra att de tar ansvar, om än motvilligt, och vågar stå för den politik som annars för tankarna närmast till Sverigedemokraterna.

”Jag är stolt över mitt parti och våra företrädare som vågar att ta ansvar i denna svåra situation. Deltar vi inte i de svåra och obekväma besluten kan vi ju inte heller påverka den övriga politiken. Vill man hellre sitta på avbytarbänken så är inte MP rätt parti att vara medlem i. Och till er som tycker att det är att genomföra SDs politik behöver nog läsa på vad deras politik är”, skriver en person som berömmer partiet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag