Totalkaoset: Här plundras affärer i Hamburg av kriminella vänsterextremister

  • Söndag 9 jul 2017 2017-07-09
E-post 3166

TYSKLAND Chockerande scener utspelades i centrala Hamburg när kriminella vänsterextremister samlades för att protestera mot G20-mötet. Bilar stacks i brand, affärer plundrades och vandaliserades och allmänt kaos mötte den tyska polisen.

Internationella medier rapporterar att över 200 polismän hittills skadats i de våldsamma upplopp som skakat Hamburg i samband med G20-mötet. Videobilder visar hur affärer slås sönder och plundras av det ”svarta blocket”.

I samband med kravallerna har även bilar stuckits i brand där vänsterextremisterna lämnat allmän ödeläggelse efter sig. En polis blev även misshandlad av extremisterna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Tysk polis har i sin tur satt in vattenkanoner för att försöka mota den våldsamma mobben.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel har fördömt upploppen.

– Jag fördömer i starkaste grad det extrema våldet och den brutalitet som polisen upprepade gånger konfronterats med, säger hon.

– Det finns inget rättfärdigande för plundring, bränder eller brutala attacker på poliser. De som agerar på detta sätt, ställer sig utanför vårt demokratiska samhälle, fortsatte hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag