Totalkaoset: Våldsamt upplopp, plundring, bilbränder, varningsskott och misshandel i Rinkeby

  • Tisdag 21 feb 2017 2017-02-21
E-post 3553

STOCKHOLM Det utbröt våldsamma upplopp med stenkastning mot polis i centrala Rinkeby på måndagskvällen och när Nyheter Idag anländer till platsen möter vi en omfattande insats med poliser och brandkår på platsen. – En tobakshandlare fick larm om inbrottsförsök i hans butik och när han kom dit ska han ha blivit misshandlad, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens regionledningscentral, till Nyheter Idag

Klockan 20.18 utsätts polisen för stenkastning i Rinkeby i samband med ett frihetsberövande och situationen blir så trängd att en polis tvingas avfyra varningsskott. En polis träffas på armen av en sten, med oklara skador. Det berättar polisen på sin hemsida.

Våldsamt upplopp bröt ut – Butiksägare misshandlad

Senare under kvällen, vid tiotiden, påbörjas ett nytt våldsamt upplopp i Rinkeby. Upp emot sju till åtta bilar har brunnit, rapporterar polisen. I ännu en senare uppdatering berättar polisen att det har förekommit plundring i området och när Nyheter Idag talar med vakthavande befäl Sylvia Oldin berättar hon att en tobakshandlare blivit misshandlad.

– En tobakshandlare fick larm om inbrottsförsök i hans butik och när han kom dit ska han ha blivit misshandlad, säger hon till Nyheter Idag.

Ytterligare en person ska ha blivit utsatt för misshandel enligt polisens hemsida. Båda personer som blivit utsatta för misshandel har vårdas på sjukhus.

När Nyheter Idag anländer till Rinkeby möter vi ett stort antal polisbilar, polisbussar och brandbilar samlade i en så kallad brytpunkt. Flera polisbussar cirkulerar i området och när vi anländer till Rinkeby centrum möter vi utbrunna personbilar och poliser som bevakar ungdomsgäng i området.

En nyhetsfotograf, som var tidigt på platsen, berättar att han fick vända bilen och lämna Rinkeby centrum då han bedömde att situationen var alldeles för farlig för att kunna stanna kvar. Polisen rubricerar händelserna som våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman, men fler brottsrubriceringar är att vänta enligt Oldin.

Ett videoklipp som sprids i sociala medier och som beskrivs vara filmat i Rinkeby under måndagskvällen visar samma plats där Nyheter Idag senare fann utbrunna bilar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag