Tova Moberg levde i ständig skräck med hot och misshandel fram tills hon mördades – nu åtalas 22-årig man

Foto: Privat
  • Fredag 17 Nov 2017 2017-11-17
E-post 325

SVERIGE Idag väcktes åtal mot en 22-årig svensk man för mordet på 19-åriga Tova Moberg utanför Hudiksvall i maj i år. Mannen, som var Tovas tidigare sambo, ska enligt åklagarens stämningsansökan ha utsatt Tova för hot och misshandel under en längre tid.

Utöver mord åtalas mannen även för grov kvinnofrids­kränkning. Vid femton tillfällen från våren 2015 fram till i våras utsatte han Tova för upprepad misshandel, hot och ofredanden.

Bland annat har mannen hotat dränka Tova i en älv, misshandlat henne genom att dunka hennes huvud i en vägg samt hotat misshandla eller döda henne om hon träffar sina väninnor, deltar i viss skolundervisning eller går till sitt jobb inom hemtjänsten.

Mannen ska även ha misshandlat Tova med knytnävsslag, tagit struptag på henne och knuffat henne till golvet eller marken vid flera tillfällen. Han har även skickat flera sms och text­meddelanden till Tova om att han ska döda henne.

Slogs ihjäl med hammare

Natten till 14 maj i år gjorde 22-åringen till slut allvar av sina många hot om att döda Tova. Enligt stämningsansökan tog han struptag på henne, därefter slog han ihjäl henne med minst 20 kraftiga slag med en hammare eller liknande föremål mot hennes huvud och kropp.

Efter mordet placerade 22-åringen Tovas kropp tillsammans med en fälg i en skottkärra, lindade in kroppen och fälgen med metalltråd och silvertejp innan han dumpade skottkärran i sjön Storsjön i Forsa, utanför Hudiksvall.

Kärran försågs dessutom med en lyftstropp så att 22-åringen senare skulle kunna flytta ut kroppen på djupare vatten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag