”Träffad med ett antal skott”: Polisen söker grå golf efter dödsskjutning i södra Stockholm

  • Lördag 2 sep 2017 2017-09-02
E-post 408

STOCKHOLM En man har träffats av flera skott i Tumba i södra Stockholm strax efter 14-tiden på lördagen. Ett stort polispådrag arbetar i området och den skjutne mannen är förd till sjukhus. Polisen letar efter en grå golf som vittnen sett lämna platsen. – Jag vet att personen var träffad med ett antal skott, säger Stockholmspolisens presstalesman Anna Westberg till Nyheter Idag.

Klockan 14.16 på lördagen larmas polis till Storvreten i Tumba där en man skadats i samband med en skjutning. Enligt polisens presstalesman Anna Westberg har mannen träffats av flera skott. Mannen är förd till sjukhus för vård av sina skador.

– Vi har fortfarande en pågående insats. Det är fortfarande ingen gripen. Vi har ett antal patruller på plats, dels på brottsplatsen där man just nu håller på med en teknisk undersökning och vi söker fortfarande efter den här bilen som har setts lämna.

Vad vet vi om den här bilen?

– Det jag vet är att vittnen har sett en grå golf lämnat. Initialt gick vittnesuppgifterna isär litegrann, därför avvaktade jag lite innan jag gick ut med uppgifterna där.

När Nyheter Idag anländer till platsen har ett mindre område spärrats av i de centrala delarna av Storvreten. På marken innanför avspärrningarna ligger flera tomhylsor på marken. I anslutning till platsen står en större grupp ungdomar och tittar på polisens arbete.

Både polishelikopter och hundpatruller arbetar i området.

Uppdatering klockan 16.55

Polisen uppdaterar sin hemsida klockan 16.55 med att den skjutne mannen är avliden. Han är född 1987 och anhöriga är underrättade. Brottsrubriceringen har ändrats till mord från tidigare försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag