Transports ordförande festade för nästan 18 000 kronor – Medlemmarna fick betala

Foto: Justina Öster / TRANSPORTARBETARFÖRBUNDET
  • Torsdag 23 mar 2017 2017-03-23
E-post 1149

STOCKHOLM Lyxmiddagar med hummer, ostron, årgångswhisky och dyra viner för nästan 18 000 kronor, det är vad Transportarbetarförbundets ordförande Lars Lindgren använt medlemmarnas pengar till.

Transportarbetarförbundets ordförande har tidigare offentligt kritiserat kollegor och andra fackrepresentanter inom Transport för att ha spenderat för mycket av medlemmarnas pengar på alkohol. Han sa då att det var omdömeslöst och stred mot förbundets policy för representation. Nu avslöjar Aftonbladets grävprogram, 200 sekunder, att Lindgren själv slösat enorma summor på alkohol och lyxmiddagar.

Enligt Lindgren ska det inom Transportarbetarförbundet finnas en oskriven outtalad policy om att man inte ska köpa mer än två glas vin eller två glas öl för medlemmarnas pengar.

Den 8 oktober 2015 har personer inom ledningen för Transport möte på den kända skaldjursrestaurangen Räkan i Stockholm. Lindgren och tre andra ur ledningen äter och dricker för sammanlagt 2166 kronor, där det beställs både vinflaskor och drinkar.

Den 26 oktober 2015 är Transportordföranden återigen på restaurang Räkan. Denna gång bjuder han ett sällskap på ostron, hummer, vin och sprit, en i sällskapet var en representant från arbetsgivarsidan. Notan landar på 7064 kronor.

Den 6 juli 2016, under Almedalsveckan, spenderar Lindgren och hans kollegor 7780 kronor på restaurang Trossen i Visby. Sällskapet konsumerar rikligt med alkohol och efter middagen fortsätter festandet en trappa upp där konsumeras mer vin, sprit och öl och Lindgren skriver upp 708 kronor på representationskvittot noterat ”förfriskningar i samband med Transports deltagande i Almedalen”.

Sammanlagda summan för ovannämnda tre exempel uppgår till 17 718 kronor.

Några timmar efter att Lars Lindgren konfronterats av Aftonbladets Robert Aschberg ska han ha förbjudit personalen på Transports huvudkontor från att lämna ut några handlingar utan ledningens tillstånd.

Transportarbetarförbundet har över 60 000 medlemmar bestående av bland annat taxichaufförer och lastbilsförare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag