Traumatiskt på söderfik när skådespelare ombads vara tyst

På Södermalm kan allt hända. Foto: Wikipedia
  • Måndag 24 nov 2014 2014-11-24
E-post

STOCKHOLM När skådespelaren Åsa Gustafsson med vännina skulle fika på Södermalm visade sig klassamhället från sin sämsta sida. Nu talar hon ut om händelsen i ETC. – En ung kille med bakåtkammat hår på ett café på söder vänder sig då om och ber oss hålla käften i princip, skriver Gustafsson.

Skådespelaren Åsa Gustafsson hade åkt från Göteborg till Stockholm och skulle ta en fika på Södermalm med en vänninna. När de sitter på fiket och spelar kastanjett med köksredskap i plast händer det oväntade.

– En ung kille med bakåtkammat hår på ett café på söder vänder sig då om och ber oss hålla käften i princip, skriver Gustafsson.

Händelsen fick Gustafsson att börja fundera på hundbajspåsar i olika färger, om klassamhället och om människor som köpt sig in på Södermalm. Nu talar hon ut om sina funderingar i en krönika publicerad hos tidningen ETC.

– Och där vid bordet intill, där den ”störda” killen sen kom och satte sig, satt en lärare med en hel hög med prov som skulle rättas, tänk om vi stör honom? Det gjorde vi inte. Han log och rättade på, fortsätter Gustafsson i sin krönika.

I slutet av krönikan berättar Gustafsson att hon ritar en stor bock i pannan på sig själv med en röd tuschpenna. Sen avslöjar hon hur man bäst får bort röda bockar i pannan ritade med tuschpenna och det är inte med tvål, vilket man lätt kan tro. Om du vill veta hur man gör, rekommenderas att läsa hela krönikan hos ETC.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag