Tre bilar i brand i södra Stockholm inatt

Bilden är från en annan händelse. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 11 jul 2016 2016-07-11
E-post

STOCKHOLM Klockan 01.27 fick räddningstjänsten larm om att två bilar stod i brand på Balders väg i den södra Stockholmsförorten Norsborg. När Nyheter Idag anländer till platsen arbetar räddningstjänsten med att släcka tre bilar som brinner.

Bilbränderna ser ut att fortsätta i Stockholms förorter. I Norsborg i södra Stockholm blev tre bilar brandskadade, varav två var kraftigt utbrunna under natten mot måndagen. Räddningstjänsten släckte bilarna på platsen utan att polisen behövde närvara. Samtidigt hade många boende i närheten samlats vid parkeringen där bilarna brann för att se vad som hände.

När Nyheter Idag ringer till Södertörns brandförsvarsförbund berättar Marie Olsén att det varit ganska lugnt hittills i juli månad. Norsborg ligger i Botkyrka kommun och för hela kommunen har det varit förhållandevis ”normalt” berättar hon.

– Den senaste veckan har vi haft 18 händelser och det är på våra tio kommuner. För just Botkyrka har vi haft två händelser den senaste veckan som är markerade som brand i fordon.

– Den ena är den andra juli och sen var det den inatt då.

Tidigare har Nyheter Idag talat med polisen som berättar att det finns ett mönster med bilbränder. Det är framför allt vid skolavslutningar och i samband med skolstart som det sker en ökning av antalet bilar som brinner, men bränderna kan även kopplas till helt andra saker som kriminalitet.

Läs också: Anlagda bilbränder har ökat med 276 procent på 17 år – Här är statistiken

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag