Tre explosioner på ett dygn i Malmö

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 12 jun 2019 2019-06-12
E-post 1312

MALMÖ Natten till tisdagen inträffade två explosioner i Malmö – och natten därpå ekade en kraftig smäll över staden igen. Under samma dygn försäkrade kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) att Malmö ”går åt rätt håll”.

Aftonbladet rapporterar att det första larmet kom strax efter klockan 2 natten till tisdagen. Explosionen hade inträffat vid ett flerfamiljshus i stadsdelen Rosengård med krossade fönsterrutor som resultat.

Drygt en timme senare kom larmet om nästa explosion – den gången vid en nattklubb i centrala Malmö. Flera personer ringde in om att de hade hört en hög smäll och sett krossade rutor vid närliggande butiker.

Strax efter klockan 1 på onsdagsmorgonen var det dags igen. Än en gång hade det exploderat vid en entré till ett flerfamiljshus i Rosengård.

– Hela porten är förstörd ända in till hissen. Det är glasbitar och metallbitar som gjort hål i hissen fem meter bort, säger ett vittne till Aftonbladet.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person rapporteras ha skadats vid någon av de tre explosionerna.

Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, säger till Aftonbladet att bombdåd sker så ofta i Malmö att man har en rutin för att hantera alla larmsamtal som då brukar komma in.

– Till slut brukar det höra av sig någon som faktiskt ser var det har inträffat. Men ibland kan det ta tid att hitta rätt, säger han.

I måndags var polisen tvungna att skjuta en hotfull man inne på Malmö centralstation. Men trots händelser som dessa kunde kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) på tisdagen ge lugnande besked.

– Vi har verkligen en positiv utveckling. Malmö går åt rätt håll, sade hon till Sydsvenskan.

Läs även: Inte ”hej hej” men ”fuck you” – otrevlig tiggare fick avvisas

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag