Tre ihjälskjutna muslimska studenter begravs nu – ”Kan vara hatbrott”

De tre ihjälskjutna studenterna begravs nu. Foto: Facebook, via Buzzfeed
  • Torsdag 12 feb 2015 2015-02-12
E-post

USA I tisdags sköts tre muslimska studenter ihjäl vid ett Universitet i North Carolina och idag begravs dem. Nu undersöker polisen i USA om händelsen kan utgöra ett hatbrott, rapporterar sajten Buzzfeed.

Tre studenter i USA sköts ihjäl till följd av en dispyt om en parkering, enligt polisen i USA. Studenterna Deah Shaddy Barakat, 23 år gammal, hans fru Yusor Mohammad, 21 år gammal och hans syster, Razan Mohammad Abu-Salha, 19 år gammal, begravs nu efter den tragiska händelsen som fått stor medial uppmärksamhet i USA.

Yosor och Razans far har kommenterat händelsen och säger att de sköts i stil med en ”avrättning”. Han menar även att det handlar om ett hatbrott. Sajten Buzzfeed rapporterar också att händelsen nu utreds av polis där de även undersöker om händelsen kan ha sin grund i offrens muslimska identitet, det vill säga ett hatbrott.

Polisen grep Craig Stephen Hicks, 46 år gammal,  efter att han vände sig i till myndigheterna. Han är nu misstänkt för mordet på de tre studenterna och hålls i förvar utan borgen i väntan på rättegång.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag