Tre migranter rymde från Migrationsverkets förvar – fick hjälp utifrån av personer med yxa

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild Migrationsverket
  • Torsdag 9 aug 2018 2018-08-09
E-post 478

KÅLLERED På torsdagsmorgonen bröt sig två personer in i Migrationsverkets förvar i Kållered med yxa och fritog en person. Ytterligare två personer rymde i samband med fritagningen uppger GT/Expressen.

Ett stort polispådrag sökte på torsdagsmorgonen efter tre personer som rymt från Migrationsverkets förvar i Kållered. Det var tidigt på torsdagsmorgonen som personal på förvaret larmade polis om fritagningen. Två personer hade med en yxa krossat ett fönster och tagit sig in i förvaret och hämtat en person uppger GT/Expressen.

Ytterligare två personer passade samtidigt på att ge sig av.

Det är oklart om det funnits någon väntande bil för rymlingarna på utsidan. Polis har letat med spårhund men hade vid 06.30-tiden på torsdagsmorgonen inte hittat några spår.

– Ingen i personalen har hotats och ingen är skadad. Så det här rubriceras i nuläget som en skadegörelse. Det är ju inget brott att rymma, säger Per Sahlgren vid polisen i region Väst till GT/Expressen.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag