Tre personer allvarligt skadade efter skjutning i Kristianstad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 4 aug 2021 2021-08-04
E-post

KRISTIANSTAD På tisdagseftermiddagen sköts tre personer, två män och en kvinna, vid Gamlegårdens centrum i Kristianstad. Under kvällen greps tre män som är misstänkta för mordförsök.

Klockan var 15.44 när polisen fick larm om skottlossningen. Polisen skriver på sin sajt att den skedde utomhus i anslutning till Gamlegårdens centrum, och att tre personer träffades av skott.

De tre personerna, två män i 20- respektive 30-årsåldern samt en kvinna i 60-årsåldern, fördes till sjukhus med allvarliga men ej livshotande skador. Polisen uppger att de hittades ”på olika platser i anslutning till eller nära platsen där skotten avlossades”.

Senare på kvällen meddelade polisen att tre män gripits och misstänktes för försök till mord. Enligt Expressens uppgifter handlar det om tre tonåringar.

På onsdagsmorgonen rapporterar SVT att trion har anhållits och att de är skäligen misstänkta för mordförsök, den lägre misstankegraden.

Gamlegården i Kristianstad finns med på polisens lista över utsatta områden. Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford har berättat för SVT att det pågår en konflikt mellan olika bostadsområden i staden.

Bakgrunden till skottlossningen är dock ännu inte klarlagd, liksom relationen mellan de personer som är inblandade.

På onsdagsförmiddagen höll polis och åklagare en presskonferens om händelsen. Åklagaren Pernilla Åström bekräftade då att de tre misstänkta är under 18 år men har fyllt 15 och är därmed straffmyndiga.

Artikeln har uppdaterats.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag