Tre skadade efter mordförsök med knivhugg i Rinkeby tunnelbanestation

Polis i Rinkeby. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Lördag 5 dec 2015 2015-12-05
E-post 257

STOCKHOLM På lördagskvällen opererades en ung man akut efter att ha blivit knivhuggen i magen i Stockholmsförorten Rinkeby och händelsen rubriceras som mordförsök. – Det är ytterligare två som är rubricerade som målsägare, alltså att de varit med i bråket och fått mindre skador.

På lördsgskvällen klockan 18.22 fick polisen larm om ett bråk vid tunnelbanan i den norra Stockholmsförorten Rinkeby. På plats var en ung man knivhuggen i magen och fick föras till sjukhus för att opereras akut. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen vara 16 år gammal. Ytterligare två personer ska ha skadats i bråket, berättar polisen för Nyheter Idag.

– Det är ytterligare två som är rubricerade som målsägare, alltså att de varit med i bråket och fått mindre skador, säger polisens vakthavande befäl Mats Almquist till Nyheter Idag.

Det ska även finnas flera vittnen till händelsen. Polisen kan ännu inte säga om bråket har dokumenterats av övervakningskameror vid tunnelbanestationen.

– Det kan jag inte uttala mig om ännu eftersom vi inte har granskat filmerna.

Vet vi hur många inblandade det var i händelsen?

– Det vi fick från början var sex till åtta personer, jag har inte fått någon annan uppgift ännu.

Vid 21-tiden på lördagskvällen vet ännu inte polisen vad som var upprinnelsen till händelsen. Ingen var vid 21-tiden gripen för dådet och polisen hade heller inget signalement på någon gärningsman. Däremot är alla inblandade i bråket yngre män enligt polisen. Aftonbladet har talat med pressjouren på Karolinska sjukhuset. De uppger att skadeläget är allvarligt men stabilt för den man som enligt uppgifter har opererats akut.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag